piątek, 26 kwietnia 2013

Parówki w cieście francuskim

Rozlega się pukanie do drzwi, otwieramy, a tu niespodziwani goście. Jak na złość nie mamy żadnych chipsów ani chrupek, a trzeba by zaserwować jakąś przekąskę. Szybkim i prostym rozwiązaniem są parówki zawijane w cieśnie francuskim. Danie szybkie, łatwe i smaczne. Poświęcamy mu dosłownie chwilę i już możemy pędzić do naszych gości, zostawiając ciasto w piekarniku by się upiekło. Po kwadransie serwujemy na ciepło pyszne, chrupiące przekąski.


Składniki:


  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie parówek
  • opakowanie szynki wędzonej lub boczku 
  • kilka plasterków żółtego sera

Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Na każdym z nich układamy kawałek szynki. Na to kładziemy żółty ser. Następnie układamy parówkę po skosie i zawijamy ruloniki. Całość wstawiamy na kwadrans do piekarnika. W momencie zarumienienia ciasta wyciągamy i podajemy na ciepło.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly