Jajecznica z rana to jedno z najbardziej wartościowych i
odżywczych rodzajów śniadania. A jajecznica z dodatkiem pomidora i szczypiorku?
Bomba witamin, pierwiastków i białka. Nic, tylko zajadać!
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 4 jajka
- Kilka pomidorków koktajlowych (około 10)
- 2 parówki z indyka
- Cebula
- Szczypiorek
- Nieco masła
- Sól, pieprz
Na patelni rozpuszczamy nieco masła. Kroimy cebulę w piórka
i podsmażamy chwilę na maśle. W tym czasie pomidorki rozkrajamy na cztery kawałki,
szczypiorek siekamy, a parówki kroimy w kostkę. Do cebuli dodajemy parówkę,
czekamy aż się zarumieni i wrzucamy pomidorki. Smażymy krótką chwilę by
pomidorki się nie rozpadły. Zmniejszamy ogień i dodajemy jajka. Doprawiamy solą
i pieprzem, dorzucamy szczypiorek. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
Czekamy aż jajka się zetną w zależności od upodobań, słabiej lub mocniej.
Podajemy na ciepło z grzankami.
pychota :)
OdpowiedzUsuń