W tym tygodniu zapraszamy na przepisy z pyszną fasolką szparagową. Sezon na nią właśnie się
rozpoczyna, więc trzeba się objeść na cały rok :) Nasza pierwsza propozycja to zielona fasolka szparagowa z parowaru. Przygotowana
w ten sposób stanowi kwintesencje smaku.
Potrawa
wolna od glutenu.*
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3
Składniki:
- 3 garście zielonej fasolki szparagowej
Dodatkowo:
- Masło (ok 30g)
- Bułka tarta
*Osoby nie jedzące glutenu nie powinny polewać fasolki
smażoną bułką tartą. Polecamy samo roztopione masło :)
Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy końcówki. Umieszczamy w
misce parowaru, a ten nastawiamy na 30 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy
fasolka jest miękka i wyjmujemy, jeśli tak jest. Podajemy z rozpuszczonym
masłem albo podsmażaną bułką tarta. Smacznego :)
Jak widać najmłodsi również przepadają za fasolką szparagową :)
Taka fasolka jest najlepsza:)
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona na wakacje :) nie wyobrażam sobie sezonu bez fasolki czy kalafiora z bułką tarta i masełkiem :}
OdpowiedzUsuńI ja przepadam!
OdpowiedzUsuńPysznie, tak jak lubię.
Nie znam nikogo kto by jej nie lubił :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione danie :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolke - ta swieżą, nie mrożonkę;)
OdpowiedzUsuńFasola szparagowa to moje ulubione warzywo :) Najczęściej przygotowuję smażoną z bułką tartą, ale taką z parowaru także bardzo lubię. Pycha
OdpowiedzUsuńwarzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i smakują pysznie;)
OdpowiedzUsuńpo prostu najlepsza :-)
OdpowiedzUsuńnigdy nie gotowałam fasolki na parze, zawsze w wodzie;)
OdpowiedzUsuńWielka szkoda, smak takiej fasolki jest zdecydowanie bardziej intensywny :)
UsuńUwielbiam parowaną fasolkę:) Mniam!
OdpowiedzUsuńNa parze.... idealna :)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńNa parze jeszcze nie robiłam, ale domyślam się jaka musi być pyszna. Koniecznie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńFasolkę szparagową to my możemy kilogramami wcinać :D
OdpowiedzUsuńCzy ktos poza kurami domowymi bez talentu korzysta z przepisów pt fasolka szparagowa z zasmażką?
OdpowiedzUsuń