Ostatnie kilka dni miałyśmy okazję spędzić na działce.
Opalałyśmy się, spacerowałyśmy i odpoczywałyśmy, na ile to możliwe z dwójką
małych dzieci i psem :) Ten sielski czas wykorzystałyśmy również by przygotować
dla Was kilka nowych przepisów. Skupiłyśmy się na potrawach z grilla, w takie nasz blog jest zdecydowanie ubogi. Wkrótce to zmienimy :) Na
pierwszy ogień idą szaszłyki z grilla po amerykańsku :)
Potrawa wolna od glutenu
Czas przygotowania: 20 minut + czas na grillowanie
Ilość porcji: około 20 szaszłyków
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 4 kiełbasy śląskie
- 2 cebule
- 1 papryka
Marynata do mięsa:
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki wody
- 2 płaskie łyżki przyprawy do kurczaka po amerykańsku
- Patyczki do szaszłyków
W miseczce umieszczamy i mieszamy składniki marynaty.
Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy i
odstawiamy na bok. Kiełbasę kroimy w plastry, cebule w większe kawałki (jak na
zdjęciach). Podobnie kroimy paprykę, w dużą kostkę. Następnie nadziewamy
elementy szaszłyków na patyczki. Grillujemy na żarze po kilka minut z każdej
strony. Zajadamy na ciepło. Smacznego.
Mniam uwielbiam szaszłyczki. Pysznie wyszły :)
OdpowiedzUsuńTęsknie za potrawami z grilla, dawno już nie miałam okazji takich jeść. Szaszłyki zawsze uwielbiałam, a te wyglądają smakowicie !
OdpowiedzUsuńSame pyszności z grilla :D
OdpowiedzUsuńJa jeszcze chwilkę muszę zaczekać,, na działeczkę,, i grilla ;) takie szaszłyki uwielbiam!
OdpowiedzUsuńostatnio będąc na grillu pałaszowałam szaszłyczka:D
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuń