poniedziałek, 24 marca 2014

Jajka faszerowane majonezem ze szczypiorkiem

Uwielbiam jajka i mogłabym je jeść w każdej ilości i rozmaitej formie.  A form tych jest mnogość i ciągle mi przychodzą do głowy nowe! Dzisiaj jedna z najprostszych, choć nie oznacza to wcale że mało smacznych!




Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • 2 jajka 
  • Łyżeczka majonezu
  • Szczypiorek
  • Sól ziołowa, pieprz



Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na pół i wyciągamy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez, posiekany szczypiorek oraz przyprawy. Wszystko ugniatamy widelcem i napełniamy białka z jajek.  Ozdabiamy szczypiorkiem i kapką majonezu. Zajadamy! : )


3 komentarze:

  1. Też uwielbiam jajka, we wszystkich postaciach, więc na pewno wykorzystam Twój przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham jajka pod każdą postacią, a moja córka uważa Wielkanoc za najlepsze święta właśnie z powodu możliwości pochłonięcia nieograniczonej ilości jaj. Pyszne i zjadamy wszystkie (nie wiem czy coś dla Was zostawimy :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Baardzo lubię jajka faszerowane.......dają nieograniczoną możliwość kombinacji i połączeń.... Pozdrowionka.....:))

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly