Ile domowników przy stole tyle gustów i smaków. Jedna osoba
lubi jeść tradycyjnie, inna woli kuchnie nowoczesną, a kolejna stawia na zdrowy
styl życia. Dobra gospodyni zazwyczaj chce dogodzić wszystkim gościom i
przygotowuje rozmaite potrawy wiedząc co, kto lubi. W tym roku chciałybyśmy
ułatwić zadanie i prezentujemy karpia w czterech różnych smakach. Każdy
znajdzie coś dla siebie (lub bliskich) :)
Przepis na tradycyjnego karpia smażonego znajdziecie tutaj.
Jest on zdecydowanie przeznaczony dla osób, które kochają się w tradycyjnych
smakach kuchni polskiej.
Osoby dbające o linie z pewnością zadowoli przepis na karpia przygotowanego na parze. Zdrowo i dietetycznie.
Karp w migdałach to idealna propozycja dla osób lubiących
kuchnie nowoczesną o ciekawych, niebagatelnych smakach.
Osoby rozkochane w kuchni francuskiej z pewnością polubią
przepis na karpia smażonego w czerwonym winie.
Jakie Wy macie sposoby na karpia? Może polecicie nam jakiś
fajny przepis do wypróbowania? :)
Karpia nie lubię, to znaczy boję się nadmiaru ości po pewnej Wigilii :) Ale do tamtego czasu kochałam karpia w piernikowym sosie:)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za karpiem - u mnie w domu się go nie robi, bo nikt go nigdy nie je, ale ten przepis z nim w roli głównej smażonym w czerwonym winie, brzmi i wygląda fenomenalnie ! Takiego karpia chętnie bym spróbowała:) Wesołych Świąt !
OdpowiedzUsuńkarp na bogato widzę;D
OdpowiedzUsuńCztery wersje, a wszystkie pyszne.
OdpowiedzUsuń