Dzisiaj proponujemy fantastyczne halloweenowe włochate babeczki.
Robią furorę wśród dzieci i nie tylko. Jako baza możemy użyć jakichkolwiek
babeczek, a na wierzchu robimy „włosy” kremem maślanym. Niesamowity efekt
gwarantowany.
Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 6 babeczek
- 120g masła*
- Szklanka cukru pudru
- Łyżeczka ekstraktu z wanilii
- Łyżeczka mleka
- Barwnik
*masło musi być w temperaturze pokojowej
Do miski miksera dajemy masło i cukier puder. Ucieramy na
jasną puszystą masę przez kilka minut. Pod koniec dodajemy mleko i ekstrakt
waniliowy oraz wybrany kolor barwnika. Miksujemy, aż nie będzie miał grudek. Jeśli
krem jest za gęsty dodajemy nieco mleka. Krem przekładamy do rękawa
cukierniczego z końcówką "trawą" (Wilton 233). Wyciskamy krem na babeczki tworząc
włosy. Smacznego.
cudowne:)
OdpowiedzUsuń