czwartek, 27 października 2016

Włochate babeczki

Dzisiaj proponujemy fantastyczne halloweenowe włochate babeczki. Robią furorę wśród dzieci i nie tylko. Jako baza możemy użyć jakichkolwiek babeczek, a na wierzchu robimy „włosy” kremem maślanym. Niesamowity efekt gwarantowany.


Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • 6 babeczek
  • 120g masła*
  • Szklanka cukru pudru
  • Łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • Łyżeczka mleka
  • Barwnik
*masło musi być w temperaturze pokojowej


Do miski miksera dajemy masło i cukier puder. Ucieramy na jasną puszystą masę przez kilka minut. Pod koniec dodajemy mleko i ekstrakt waniliowy oraz wybrany kolor barwnika. Miksujemy, aż nie będzie miał grudek. Jeśli krem jest za gęsty dodajemy nieco mleka. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką "trawą" (Wilton 233). Wyciskamy krem na babeczki tworząc włosy. Smacznego.




1 komentarz:

Printfriendly