W tak upalne dni jakie nadeszły nie bardzo chce się jeść. Temperatury odbierają nam wszelki apety, a sama myśl o jakimś pieczonym, czy smażonym jedzeniu, nas przynajmniej, odpycha. Jednak z wielką chęcią myślimy o wszelkiego rodzaju sałatkach i surówkach, zwłaszcza ze świeżych warzyw i owoców. Dzisiaj naszła nas ochota na ser mozzarella, który jest bardzo lekki i sycący. Dorzuciłyśmy do niego to co było w lodówce i wyszła Wielka Pychota! Omomom!!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut
- Opakowanie mix sałat
- Opakowanie małych kulek mozzarelli (fantastyczną cenę na mozzarellę znajdziecie TUTAJ)
- Opakowanie pomidorków koktajlowych
- Kilka plasterków szynki długodojrzewająca
- Oliwa z oliwek
- Oregano i bazylia
Na talerzach wykładamy sałatę. Na to układamy kulki
mozzarelli. Pomidorki odrywamy z gałązki i myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy i
układamy na sałatę. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie.
Całość polewamy oliwą oraz posypujemy przyprawami. Sałatkę można podawać np. z
grzankami!
Pysznie wygląda i musi tak samo smakować ;)
OdpowiedzUsuń