poniedziałek, 29 lipca 2013

Przystawka z pomidorków koktajlowych i mozzarelli

Lekka i smaczna przekąska na upalne dni. Mająca przy tym mało kalorii za to pełno witamin i wartości odżywczych. Marzenie każdej kobiety na które my dzisiaj podajemy pzrzepis :)



Składniki:
  • opakowanie mini mozzarelli
  • pomidorki koktajlowe
  • listek sałaty
  • wykałaczki
  • oliwa z oliwek
  • bazylia  (lub inna ulubiona przyprawa np. oregano)
Pomidorki myjemy dokładnie pod bieżącą wodą i odczepiamy z gałązek. Kulki mozzarelli przecinamy na pół. Wykałaczki przecinamy również na pół. Na talerzyku układamy listek sałaty. Na połówkę wykałaczki nabijamy mozzarellę, a na to pomidorka. Układamy na sałacie.Powtarzamy czynność aż nam się skończą produkty :) Całość polewamy delikatnie oliwą z oliwek i posypujemy bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly