Wprawdzie za oknem deszcz i ponury jesienny klimat to my nadal w letnich nastrojach. A latem najlepiej smakują lekkie sałatki. Dzisiaj na bazie rukoli z wykorzystaniem sezonowej gruszki.Prosta i szybka w wykonaniu, a za to jaka pyszna!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 serek camembert
- 1 mała gruszka
- Garść rukoli
- Ocet balsamiczny 1 łyżka
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
- Orzechy włoskie 4 sztuki.
Na talerzu układamy rukolę. Na to
kładziemy pokrojony w paseczki ser. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę,
dorzucamy na sałatkę. Posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Przyrządzamy
sos z octu i oliwy. Polewamy przygotowane sałatki i zajadamy. Jako dodatek do
sałatki możemy podać np. grzanki.
Bardzo apetycznie ta sałatka wygląda. :)
OdpowiedzUsuńPyszna! Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńWczoraj robiłam na kolację. Mega pychota <3
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie! to był błąd - nie powinnam tego zobaczyć o tej porze... :D!
OdpowiedzUsuń