Dzisiaj bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty kiszonej
z marchewką i jabłkiem. Produkty te są bardzo łatwo dostępne zarówno jesienią,
jak i zimą. Jest to więc idealna porcja witamin w chłodne, wietrzne dni :)
- 350g kapusty kiszonej
- 1 jabłko
- 1marchewka
- Pół pęczku pietruszki
- Łyżka oliwy
- Sól, pieprz
- 1/3 łyżeczki cukru
Kapustę kiszoną siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do
miski. Jabłko oraz marchewkę myjemy i obieramy. Na grubych oczkach trzemy
jabłko, a na średnich marchewkę. Pietruszkę siekamy i dorzucamy do pozostałych składników.
Całość mieszamy i doprawiam oliwą, cukrem, szczyptą soli i pieprzem. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Smacznego.
można rzec klasyka :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, klasyka, ale jakże pyszna klasyka. Nie wiele czasu, a efekt rewelacyjny
OdpowiedzUsuń