- Kawałek ugotowanego karpia
- Jajko ugotowane na twardo
- Groszek
- Ugotowana marchewka
- 1 łyżka żelatyny
- 1 litr zupy rybnej
W wybranym naczyniu umieszczamy
ugotowane jajko pokrojone na plastry. Następnie układamy kawałki ryby,
sprawdzając by nie miała ości. Wrzucamy kilka kulek groszku i pokrojoną
ugotowaną marchewkę. Żelatynę rozpuszczamy w około 1 litrze przecedzonej zupy
rybnej. Przygotowanym płynem zalewamy rybę z warzywami. Całość odstawiamy do
lodówki na kilka godzin. Wyjmujemy tuż przed podaniem. Podajemy w
przygotowanych naczyniach lub wyjmujemy na półmiski.*
*My przygotowujemy galarty w
małych szklankach. Tuż przed podanie oblewamy szklanki ciepłą woda z kranu.
Wówczas galarty bez problemu „wyskoczą” na talerz. Można jednak poukładać
produkty na głębokim półmisku i ten zalać galartem. Będzie wyglądać równie
efektowanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz