Dzisiejszy przepis wymaga
posiadania parowaru. Jeśli macie taki, a rzadko go używacie czas to zmienić! Parowar
pozwala przygotować wyśmienity warzywa, pełne kolorów i witamin, ale równie
dobrze sprawdza się w przyrządzaniu mięsa. Nasza propozycja to odpowiednio
doprawione mięso mielone zawinięte w naleśniki i uparowane. Podajemy je z sosem pomidorowym, który doskonale dopełnia smak. Ostrzegamy jednak, ze danie to jest
bardzo smaczne i bardzo sycące ;)!
Ilość porcji: 9
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki oleju
- Szczypta soli
Na farsz:
- 100g żółtego sera
- ½ pęczki natki pietruszki
- Bułka
- Przyprawy: sól, pieprz, majeranek
W misce wymieszać mąkę sól, jajka
oraz mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można przy użyciu miksera. Smażymy
cienkie naleśniki na patelni. W między czasie przygotowujemy farsz: mięso
mieszamy wraz z bułką namoczoną w wodzie. Dodajemy starty żółty ser oraz
posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną majeranku. Na
usmażonych naleśnikach układamy farsz, zawijamy krokiety. Tak przygotowane naleśniki
umieszczamy w parowarze na jakiś 25 minut. Podajemy na ciepło od razu z
parowaru z sosem pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz