wtorek, 11 czerwca 2013

Pizza owocowa

W tak ciepłe dni jak dziś, mamy ochote tylko na lekkie posiłki. Koniecznie z dużą ilością owoców. Jednak gdy przychodzi pora obiadu, należy zjeść coś konkretnego, co powstrzyma głód na dłużej. By zaspokoić te potrzeby zrobiłyśmy pizze owocową. Pomysł ten niektórym moze wydawać się dziwny, ale uwierzcie, jej smak was przekona że warto było!



Czas przygotowania: 30 minut + 15 minut pieczenia
Ilość porcji: Duża blacha

Składniki:
  • 2 banany
  • 3 brzoskwinie z puszki
  • 5 plasterków ananasa
  • Kilka plasterków chudej drobiowej wędliny
  • Ok 250g żółtego sera
  • Ketchup
Ciasto przygotujemy według tego przepisu. Jako sos posłuży nam ketchup posypany oregano. Można również użyć sosu pomidorowego. Wszystkie owoce kroimy: banana i brzoskwinie w plasterki, a ananasa na mniejsze kawałki. Wędline drzemy lub kroimy na mniejsze części. Ser ścieramy na tarce.  Rozwałkowane ciasto polewamy sosem i układamy wszystkie owoce, wędline,a wierzch posypujemy żółtym serem i oregano. Pizzę wstawiamy do piekarnika na około 15 minut w temp 180 stopni. Podajemy na ciepło!:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly